ένας μεξικάνος!

NEUZZ – street artiste HOLA MEXICO 

Το πού είναι σαφές ! – Mexico – Mexico City –

Πάντα αυτή η γωνιά της γης μας γοητεύει και θα μας γοητεύει..

neuzz-Mexico.jpg

Ο Migues Mejia, αλλά κατά κόσμο και κατά δρόμο Neuz, είναι ο καλλιτέχνης που αναζωογονεί την τέχνη των Αζτέκων στους δρόμους του Μεξικού. Παρότι είναι λίγο μακριά, οι φωτογραφίες φτάνουν σε μας, κι εμείς μπορούμε να θυμηθούμε την ομορφιά του Μεξικού πολύ πριν φτάσουν οι Ευρωπαίοι το 16ο αιώνα και μεταφέρουν τη δυτική έμπευση κι άποψη, όπως και το χρωματιστό χαρακτήρα που κρατάνε μέχρι και σήμερα!

neuzz-2.jpg

Neuzz : δεν είναι απλά ένας street artiste, είναι απόφοιτος της γραφιστικής – design στο Πανεπιστήμιο Del Valle στην πόλη του Μεξικό, το χέρι του μάλλον σχεδιάζει σε όλες τις ταχύτητες.

Προϊσπανικές φιγούρες κι άγιος ο Θεός λοιπόν. Τα σχεδιά του μοιάζουν σαν γέφυγα από τη γιορτή των νεκρών μέχρι την καθημερινότητα. Ένα κράμα από ποπ φιγούρες και σύμβολα της σύγχρονης κοινωνίας, συνδεμένα με τις ρίζες αυτού του τόπου, την ατμόσφαιρα και την παραδοσή του.

neuzz-7-e1488192603912.jpgΕίναι σημαντικό άλλωστε η street art να είναι σε επαφή με το χτες και το σήμερα, να δημιουργει μια πνευματική γέφυρα που μπορούμε να απολαύσουμε σε κάθε βόλτα.

Σε συνέντευξη που έδωσε, εξηγεί λοιπόν!

” Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τα σύμβολα της μάσκας για την αισθητικής της, μια εικόνα που έχει μεγάλο αντίκτυπο, σχεδόν ιερό κι άβατο για μένα. Οι μεξικάνικες μάσκες είναι ένα μέσο επικοινωνίας από πάντα, με τα ζώα, τις δυνάμεις της φύσης, το μαγικό κόσμο και τα πνεύματα! “

masques mexicains du Jour des Morts.jpgΑΝ μια φιγούρα μοιάζει να φοράει μάσκα στα σχεδιά μου είναι γιατί παρουσιάζει ένα πνεύμα φαντάσματος!

Βεβαίως ο Neuzz δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει ό,τι βρίσκει στους δρόμους για να τα ενσωματώσει στα έργα του!

YES! Η παρουσίασή του λοιπόν : http://www.thewynwoodwalls.com/walls/neuzz

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: